آرامگاه ابن بابویه
ری یکی از شهرهای تاریخی ایران که قدمتی بیش از چند هزار سال را دارد و جزء شهرهایی است که گوشه به گوشه آن گنجینه هایی مملو از حوادث و آثار به جا مانده از گذشته و رویداد های تاریخی مهمی را دارد. شهری ری در نزدیکی تهران قرار گرفته و اماکن زیارتی و تفریحی زیادی را در خود محفوظ نگه داشته است. مجله مستر بلیط قصد دارد در این مقاله به معرفی یکی از این اماکن زیارتی بپردازد، پس اگر شما هم علاقمند به آشنایی با تاریخ و مکان های دیدنی شهر های مختلف ایران بخصوص شهر ری هستید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.
درباره آرامگاه ابن بابویه
همانطور که گفته شد شهر ری یکی از شهر های تاریخی است که امکان زیارتی و مذهبی بسیاری دارد و تقریبا جز یکی از شهر های مذهبی محسوب می شود که هر سال توریست ها و گردشگران زیادی برای بازدید از جاهای دیدنی و مذهبی به این شهر سفر می کنند. یکی از این اماکن مذهبی آرامگاه ابن بابویه است که در واقع اولین گورستان این شهر محسوب می شود. در این آرامگاه که دومین گورستان در شهر تهران محسوب می شود افراد و علمای مشهور بسیاری از جمله محمد علی فروغی، شیخ صدوق، غلامرضا تختی، میرزاده عشقی، علی اکبر دهخدا و حسین بهزاد به خاک سپرده شده اند، که برای آسان تر کردن کار بازدید کنندگان در سر در این آرامگاه راهنمایی برای یافتن آرامگاه های برخی از مشاهیر قرار گرفته است. این آرامگاه مساحتی حدود 9 هکتار را دارد و بر اساس آثاری و مدارکی مثل کتیبه های نگاشته شده از آیات قران که از آرامگاه ابن بابویه به دست آمده است قدمت این آرامگاه را بیش از 200 سال می دانند. مستر بلیط در ادامه به بررسی تاریخچه این آرامگاه با گذشته ای طولانی خواهد پرداخت.
تاریخچه آرامگاه ابن بابویه
از احداث و تاسیس دقیق این گورستان وسیع اطلاعاتی دقیقی در دسترس نیست، برخی این قدمت این آرامگاه را متعلق به دوره سلجوقیان و برخی دیگر هم آن را متعلق به دوره قاجار می دانستند که البته با کشف پیکر شیخ صدوق در سرداب زیر باغ این آرامگاه متوجه شدند که قدمت آن به بیش از 800 سال قبل برمیگردد. البته نام این آرامگاه نیز برگرفته از نام شیخ صدوق یعنی محمد بن بابویه است، که بعد از کشف و به خاک سپاری شیخ صدوق و باز سازی این آرامگاه این نام براین بقعه گذاشته می شود. شیخ صدوق یکی از فقهای و بزرگان شیعه بوده، که در قرن چهارم می زیسته است. بعد از کشف جسد شیخ صدوق آرامگاهی برای او در همان آرامگاه بزرگ ابن بابویه ساخته می شود. طبق مدارک ونوشته هایی که بدست آمده است این گونه بیان می شود که بنای ساختمان مربوط به دوران ساسانیان است.
Comments
Post a Comment